cesto: 9 bielkov, 25 dkg práš. cukru, 20 dkg kokosovej múčky, 80 g múky, 0,5 kypriaceho prášku
krém: 9 žĺtkov, 15 dkg práš. cukru, 10 dkg čokolády na varenie, vanilkový cukor, 250 g masla, 2 PL kakaa
poleva: 20 dkg čokolády na varenie, 125 g masla, 2 PL oleja
Do snehu z bielkov pridáme cukor a zašľaháme. Pridáme kokos a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Krém pripravujeme nad parou: žĺtky, čokoládu a cukry šľaháme do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť, potom doň vmiešame rozmiešané maslo a kakao. Hotový krém natrieme na vychladnuté cesto, dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky, medzitým si pripravíme polevu, ktorou polejeme stuhnutý krém a dáme do chladu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára