9. 11. 2012

Zemiakové knedličky s kyslou kapustou

600 g uvarených zemiakov,150 g prerastenej slaniny nakrájanej na drobné kocky,cibuľa nakrájaná nadrobno, 200 g detskej krupice,30 g masla, vajce, soľ,1 PL oleja

Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme krupicu, vajce,zmäknuté maslo, osolíme a vypracujeme cesto.Z cesta vytvarujeme malé knedličky s priemerom 25 až 30 mm.Tie potom vložíme do osolenej vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch a necháme ich ešte minútu povariť – napokon ich ocedíme. Uvarené knedličky podávame s opraženou slaninou a cibuľou. Ku knedličkám môžeme podávať šalát z kyslej kapusty alebo dusenú kyslú kapustu, prípadne ich podávame ako prílohu k pečenému mäsu a dusenej kapuste.Ak knedličky podávate ako prílohu k mäsu, z uvedeného množstva získate až 6 porcií.

Žiadne komentáre: