kokosový korpus : 4 bielky,200 g cukor,100 g kokos,2 lyžice múky
suchárový korpus (z BB alebo iných keksov) : 4 bielky, 200 g cukor,150 g rozdrvených sušienok, lyžica múky
plnka : 8 žĺtkov,200 g cukor,100 g čokoláda na varenie,250 g margarín alebo maslo
ľadová poleva : 100 g čokoláda, /mliečna/, 3 lyžice oleja
Vyšľaháme bielky s cukrom, pridáme kokos, múku, rozotrieme na oblátku
a sušíme pri 150 stupňoch asi 20 minút. Ďalší
korpus so sušienok rovnako ako kokosový
Plnka: Zmiešajte žĺtky a cukor, šľaháme kým nevznikne pena, dáme nad paru. Pridáme čokoládu a varíme asi desať minút za častého miešania.Po vychladnutí spojíme krém s maslom/margarínom, ktoré by malo byť zmäknuté.
Natrieme najprv kokosový plát, potom priložíme druhý plát oblátkou nahor a polejeme čokoládou. Môžeme posypať kokosom
Plnka: Zmiešajte žĺtky a cukor, šľaháme kým nevznikne pena, dáme nad paru. Pridáme čokoládu a varíme asi desať minút za častého miešania.Po vychladnutí spojíme krém s maslom/margarínom, ktoré by malo byť zmäknuté.
Natrieme najprv kokosový plát, potom priložíme druhý plát oblátkou nahor a polejeme čokoládou. Môžeme posypať kokosom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára