12. 11. 2012

Musaka s mletým mäsom a ryžou

0,5 kg mleté ​​mäso, 1 kg zemiakov, cibuľa, hrnček ryže, šálka paradajkovej šťavy, soľ, korenie, trochu sladká paprika, lyžica Vegety, 3 dl mlieko, 2 vajcia, 3 lyžice kyslej smotany

Usmažíme cibuľu a mäso, pridáme paradajkovú šťavu, ryžu, korenie a trochu vody. Dusíme na miernom ohni asi 15 minút.  Nie je potrebné dlhšie, lebo v dostatočnej šťave sa ryža v rúre uvarí. Nastrúhame zemiaky nahrubo a osolíme, rozdelíme na dve polovice. Jednu rozložíme na vymastený pekáč, na to dáme mäso a znova zemiaky. Vyšľaháme vajcia so smotanou a mliekom, osolíme a polejeme zemiaky, tak aby boli všetky prekryté. Musaka bude šťavnatá a zemiaky hore chrumkavé. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 40 minút.


Žiadne komentáre: