Usmažíme cibuľu a mäso, pridáme paradajkovú šťavu, ryžu, korenie a trochu vody. Dusíme na miernom ohni asi 15 minút. Nie je potrebné dlhšie, lebo v dostatočnej šťave sa ryža v rúre uvarí. Nastrúhame zemiaky nahrubo a osolíme, rozdelíme na dve polovice. Jednu rozložíme na vymastený pekáč, na to dáme mäso a znova zemiaky. Vyšľaháme vajcia so smotanou a mliekom, osolíme a polejeme zemiaky, tak aby boli všetky prekryté. Musaka bude šťavnatá a zemiaky hore chrumkavé. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 40 minút.
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
12. 11. 2012
Musaka s mletým mäsom a ryžou
Usmažíme cibuľu a mäso, pridáme paradajkovú šťavu, ryžu, korenie a trochu vody. Dusíme na miernom ohni asi 15 minút. Nie je potrebné dlhšie, lebo v dostatočnej šťave sa ryža v rúre uvarí. Nastrúhame zemiaky nahrubo a osolíme, rozdelíme na dve polovice. Jednu rozložíme na vymastený pekáč, na to dáme mäso a znova zemiaky. Vyšľaháme vajcia so smotanou a mliekom, osolíme a polejeme zemiaky, tak aby boli všetky prekryté. Musaka bude šťavnatá a zemiaky hore chrumkavé. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 40 minút.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára