5. 11. 2012

Haruľa s kyslou kapustou

1 kg zemiakov, 400 g hrubej múky, 150 g vareného údeného mäsa, vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, strúčik cesnaku, petržlenová vňať, olej, 2 cibule

Zemiaky očistíme, umyjeme, najemno postrúhame, dáme do utierky a zbavíme prebytočnej vody. Vložíme do misy, pridáme múku, nadrobno pokrájané mäso, vajce, soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak, nasekanú vňať a 1 nadrobno nakrájanú a na oleji opraženú cibuľu. Zmes premiešame, necháme 5 minút odpočinúť. Potom pomocou lyžice hádžeme do vriacej osolenej vody halušky a pri miernej teplote varíme 5 minút. Uvarené scedíme, posypeme opraženou cibuľou a podávame s dusenou kyslou kapustou.

Žiadne komentáre: