12. 11. 2012

Novosadské kocky

korpus: 6 vajec, 140 g cukor, šťava z citróna, 140 g vlašské orechy
plnka: 250 g maslo alebo margarín, 3 na tvrdo uvarené žĺtky, 200 g práškového cukru, 140 g orechov, 100 g podrvené sušienky, lyžica mlieka
ľadová poleva: 120 g bielej čokoládovej polevy, 4 lyžice oleja 

Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme šťavu z jedného citróna, orechy, pridáme sneh a ručne opatrne premiešame. Dáme na vymastený plech a pečieme pri 150°C 30 minút. Po vychladnutí prekrojíme na dve časti. 
Na plnku vyšlaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme prepasírované uvarené žĺtky, potom pridáme orechy, sušienky a mlieko. Dobre vymiešame a natrieme na plát, prikryjeme druhým plátom a zaťažíme, aby bol povrch rovný a hladký. Nakoniec polejeme bielou polevou.

Žiadne komentáre: