12. 11. 2012

Baklažán s mletým mäsom

4 - 5 baklažánov, 1 dl oleja
plnka: 1/2 kg mleté mäso, cibuľa, strúčik cesnaku, 400 g. sekaných konzervovaných paradajok, soľ, korenie, vegeta, šálka vareného hrášku, malá kávová šálka makarónov alebo inej uvarenej cestoviny, nasekaná petržlňová vňať, 100 g syra Feta, vajce, 3 lyžice oleja, na spenenie cibule 

Umyte baklažány nakrájame pozdĺžne na pláty, poukladáme do formy, osolíme a pečieme v predhriatej rúre niekoľko minút pokým zmäknú. Cibuľu popražíme na panvici, pridáme cesnak, potom mäso. Dusíme pri strednej teplote, až kým mäso pustí šťavu. Potom pridáme paradajky, korenie prikryjeme a 10 min. ešte dusíme. Pridáme oheň, odryjeme a smažíme za stáleho miešania pokým sa voda neodparí. Zoberieme z ohňa, pridáme hrášok, cestoviny, syr na hrubo nastrúhaný a vajce. Necháme vychladnúť. Zalejeme baklažány vo forme. A celé to obložíme baklažánovými plátkami a pečieme zakryté alobalom pri 180°C asi 35 minút. Po dopečení vyklopíme z formy a podávame.

Žiadne komentáre: