19. 6. 2009

Tortičky od starkej

Suroviny: 110 g hladkej múky, 100 g pohánkovej múky, 140 g masla, 70 g práškového cukru, vanilka, citrónová kôra, 140 g lúpaných mandlí, 20 g kakaa, čokoládová poleva a mandle na ozdobu Plnka: 3 žĺtka, 100 g práškového cukru, vanilka, 2 PL ríbezľového kompótu alebo lekváru, 150 g opražených lieskových orieškov, trošku rumu a strúhaných sušienok alebo piškót 

Postup: Zmiešame múku, kakao, cukor, mleté madle, vanilku, citrónovú kôru a maslo. Vypracujeme na cesto čo najrýchlejčie, aby sa nezohrievalo. Dáme na ½ hodinu do chladu.Potom vyvaľkáme na 3 mm hrúbku a vykrajujeme formičkami kolieska. Pečieme pri 180 stupňoch. Zelpujeme plnkou a polejeme čokoládovou polevou. Ozdobíme mandľami.
Plnka: Žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme ríbezle a rum, opražené oriešky. Podľa potreby zahustíme sušienkami alebo zriedime rumom.



Žiadne komentáre: