25. 6. 2009

Nátierka z vareného slepačieho mäsa

Suroviny: 300 g vareného slepačieho mäsa, 100 g rastlinného nátierkového masla, 4 natvrdo uvarené žĺtky, 4 lyžice tatárskej omáčky, 1 malá lyžička horčice, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, 2 sladkokyslé uhorky 

Postup: Do mixéra vložíme slepačie mäso pokrájané na menšie kúsky, rastlinné nátierkové maslo, posekané natvrdo uvarené žĺtky, tatársku omáčku, horčicu, podľa chuti soľ a mleté čierne korenie a 1/2 lyžičky citrónovej šťavy. Všetko spolu zmixujeme. Nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Je výbornou pochúťkou aj na hriankach opražených na sucho. Pred podávaním dochucujeme plátkami sladkokyslej uhorky. Môžeme dochutiť aj inou čerstvou zeleninou /rajčiaky, zeleninová paprika/.

Žiadne komentáre: