25. 6. 2009

Mäsová nátierka s kečupom

Suroviny: 250 g duseného alebo pečeného mäsa, 1 cibuľa, rastlinný olej, 3 strúčiky cesnaku, 4 lyžice ostrejšieho kečupu, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice postrúhaného tvrdého syra, 2 čerstvé rajčiaky 

Postup: Dusené alebo pečené mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a pridáme k cibuli, ktorú sme spenili na rastlinnom oleji. Chvíľku oprážame. Potom vmiešame rozotretý cesnak, 4 lyžice ostrejšieho kečupu, podľa potreby soľ, na špic noža mleté čierne korenie a prehrejeme. Nakoniec vmiešame 2 lyžice postrúhaného tvrdého syra. Odstavíme a ešte teplé natierame na chlieb alebo hrianky opražené na sucho. Podávame ozdobené kolieskami čerstvých rajčiakov.


Žiadne komentáre: