7. 3. 2009

Zdravy špenatový šalat

Suroviny: čerstvé špenátové listy podľa chuti, čerstvé šampiňóny, 250 g , čerstvá , varené vajcia, ovčí nebo iný aromatický biely slanší syr, plátok masla, lyžicu citrónovej šťavy, soľ a čerstvo mleté čierne korenie, šalátová zálievka

Postup:Špenátové listy vo väčšine prípadov kúpime balené a umyté. Špenát z vlastnej záhrady najprv umyjeme, ale dbáme na jeho dokonalé vysušení. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a na panvici na plátku masla opečieme. Keď zozlatnú, tak ich na panvici pokvapkáme citrónovou šťavou a ešte minútku restujeme na vzniknutom citrónovom masle. Osolíme, okoreníme a necháme trochu vychladnúť. Na misu naaranžujeme vrstvu čerstvého špenátu, pokvapkáme zálievkou, posypeme vrstvou opečených šampiňónových plátkov a posypeme strúhaným ovčím syrom. Tieto vrstvy opakujeme a šalát vŕšime ako pyramídu. Obložíme varenými štvrťkami vajec.

Žiadne komentáre: