27. 3. 2009

Syrová roláda

30 dkg tvrdého syra,250 g masla,2 syrokrémy,2 PL plnotučnej horčice,4 vajcia,5 dkg šunky,3 -4 sladkokyslé uhorky, sterilizovaná kápia
Plech vyložíme alobalom a naukladáme plátky tvrdého syra tak, aby sa mierne prekrývali. Prípadné "diery" vzniknutého plátu zaplátame kúskami syra. Vložíme do stredne vyhriatej, ale vypnutej rúry na pár minút, kým sa syr spojí. Nenechávame ho v rúre dlho, aby sa dobre oddelil od alobalu. Vychladnutý potrieme polovicou plnky, na plnku poukladáme pozdĺž plátu striedavo riadok šunky, koliesok vajec, kápie a na plátky pokrájanej uhorky. Riadky striedame, kým nepokryjeme celý plát. Na to opatrne natrieme druhú polovicu plnky a zavinieme do rolády a celé do alobalu. Na okrajoch alobal dobre uzavrieme a celú roládu rovnomerne popritláčame. Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Stuhnuté krájame na plátky.

Žiadne komentáre: