30. 3. 2009

Citronové tiramisu

Suroviny:150 g podlhovastých piškót 50 ml vody 50 g cukru šťavu z jedného citróna 80 ml citrónového likéru tri lyžičky rozpustnej kávy 
Krém: 250 g syra mascarpone 300 g nízkotučného tvarohu 150 g práškového cukru 200 ml pochúťkovej smotany dva žĺtky dva balíčky vanilínového cukru

Postup:Vodu varíme s cukrom, kým sa čiastočne neodparí. Pridáme citrónovú šťavu, citrónový likér, instantnú kávu a premiešame. Dáme vychladnúť. Podlhovastú formu vystelieme fóliou a postupne ju plníme striedavo krémom a piškótami namočenými v pripravenej kávovej zmesi. Naplnenú formu odložíme do chladničky na osem až desať hodín. Pred podávaním ozdobíme nastrúhanou citrónovou kôrou a nastrúhanou čokoládou.  

Krém: Syr mascarpone zmiešame s tvarohom a pochúťkovou smotanou. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínový cukrom. Nakoniec spolu premiešame

Žiadne komentáre: