31. 3. 2009

Banánová ryža

Suroviny:3 banány, 200 g ryže, 1 lyžica oleja, zelená petržlenová vňať, cayenské korenie, šafran, soľ  

Postup:Ryžu preberieme, prepláchneme studenou vodou, vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Do mäkkej ryže zamiešame šafran roztopený v troche vody. Takto upravenú ryžu nasypeme do cedidla, postavíme nad veľký hrniec a vložíme do rúry, aby sa vlhkosť vyparila. Banány olúpeme, rozpolíme a opečieme na rozohriatom oleji z obidvoch strán dozlata. 
Potom ich vyberieme z oleja, trocha osolíme a okoreníme cayenským korením. Oschnutú ryžu presypeme na misu, posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a rozložíme na ňu opečené banány.


Žiadne komentáre: