31. 3. 2009

Hubové guľky

Suroviny:200 g čerstvých húb, 4 žemle, 100 ml mlieka, 1 vajce, 2 cibule, 30 g masti, tuk na vyprážanie, strúhanka, rozmarín, nastrúhaný muškátový oriešok, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Postup:Huby očistíme,malé necháme vcelku a veľké nakrájame na tenké plátky.Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti,pridáme huby, osolíme,okoreníme mletým korením a štipkou muškátového orieška.Dusíme opatrne, aby sa malé huby nerozpadli. Keď sú mäkké, malé huby vyberieme,odložíme a použijeme ako srdiečka do guliek.Ostatné huby spolu s cibuľou, v ktorej sa dusili pomelieme.Pridáme žemle, ktoré sme sparili horúcim mliekom, vajce, rozmarín a petržlenovú vňať.Dosolíme a prípadne zahustíme strúhankou.Zo zmesi sformujeme guľky s hubovým srdiečkom,obalíme ich preosiatou strúhankou a pomaly vypražíme v rozpálenom tuku zo všetkých strán.


Žiadne komentáre: