31. 3. 2009

Huby na smotane

Suroviny:400 g čerstvých (alebo sterilizovaných) šampiňónov, 250 ml sladkej smotany 1 cibuľa, 30 g hladkej múky, šťava z polovice citróna, 1 lyžica kečupu, 40 g masti, mäsový (hydinový) vývar, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ  

Postup:Huby (šampiňóny) očistíme, umyjeme a nakrájame. V rozpálenej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu,pridáme nakrájané huby,mleté korenie a soľ.Opražíme,posypeme mletou červenou paprikou, múkou a opäť opražíme.Potom podlejeme mäsovým vývarom a dusíme domäkka. Primiešame sladkú smotanu, ochutíme citrónovou šťavou a pokvapkáme kečupom.
Podávame s uvarenými cestovinami alebo knedľou


Žiadne komentáre: