31. 3. 2009

Zemiakové knedle plnené slivkami

Suroviny:600 g zemiakov,1 vajce, mlieko,650 g sliviek,150 g maku,200 g hrubej múky,2 lyžice masla,70 g práškového cukru,soľ 

Postup:Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Pred prípravou ich očistíme a nastrúhame. Pridáme roztopené maslo, vajce, soľ, múku, mlieko podľa potreby a vypracujeme tuhšie cesto. Necháme ho postáť 20 minút.Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na široký plát, nakrájame na štvorce, do každého štvorca zabalíme jednu slivku a dáme do vriacej osolenej vody. Varíme 4 až 6 minút.
Uvarené knedle vyberieme dierkovanou varechou, pokvapkáme roztopeným maslom a posypeme pomletým makom premiešaným s cukrom.


Žiadne komentáre: