31. 3. 2009

Dvojfarebné paprikové želé s cesnakovou omáčkou

Suroviny:2 lyžice masla,600 g červenej papriky,300 g zelenej papriky,750 ml zeleninového vývaru (instant), 9 plátkov želatíny,sušený tymian,mleté čierne korenie,soľ.
Omáčka: 250 g kyslej smotany,3 pretlačené strúčiky cesnaku,petržlenová vňať,mleté čierne korenie, soľ
Postup:4 formičky z varného skla (200 ml) vypláchneme chladnou vodou. Papriky očistíme, umyjeme a nadrobno nakrájame. Oddelene krájame červenú a oddelene zelenú papriku! Zelenú papriku opražíme na 1 lyžici masla, podlejeme 250 ml zeleninového vývaru a na minime varíme domäkka asi 4 minúty.3 plátky želatíny necháme napučať v chladnej vode, ak používame želatínu v prášku, postupujeme podľa návodu na obale. Zelenú papriku pomixujeme, osolíme, okoreníme a pridáme tymian. Želatínu vyžmýkame a vmiešame do teplého paprikového krému. Krém rozdelíme do pripravených formičiek a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 30 minút.
Medzitým na zvyšnej lyžici masla opražíme červenú papriku, podlejeme zvyšným vývarom, uvaríme domäkka a primiešame pripravenú želatínu. Krém necháme trochu vychladnúť a nalejeme do formičiek. Dáme naspäť do chladničky a necháme stuhnúť (3 hodiny).Pred podávaním formičky krátko namočíme do teplej vody a želé vyklopíme na tanierik.Všetky prísady na omáčku dobre vymiešame.Paprikové želé podávame s cesnakovou omáčkou a bielym pečivom.

Žiadne komentáre: