31. 3. 2009

Podkrkonošský hubník

Suroviny:100 g sušených húb, 4 vajcia, 6 žemlí, 200 ml mlieka, 4 lyžice krupice, 40 g masti, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, majorán, mleté čierne korenie, soľ 

Postup:Umyté sušené huby namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. Potom ich uvaríme v osolenej vode, precedíme a nadrobno nakrájame. Žemle nakrájame na malé kúsky, sparíme horúcim mliekom, posypeme krupicou, pridáme rozmiešané vajcia, podľa potreby vodu, v ktorej sme varili huby a opatrne premiešame.V 30 g rozpálenej masti opražíme cibuľu, pridáme huby, rozotretý cesnak, majorán a soľ. Trochu opražíme a primiešame k žemliam. Napokon okoreníme, premiešame, dáme do vymastenej ohňovzdornej misy a upečieme vo vyhriatej rúre.


Žiadne komentáre: