30. 3. 2009

Kuracie prsia s kapustou

Suroviny:500 g kuracích pŕs, 2 cibule,lyžička drvenej rasce, hladka múka,lyžička mletej červenej papriky,olej soľ ,hlávka bielej kapusty,2 cibule,2 lyžice hladkej múky,lyžica cukru,mleté čierne korenie,ocot ,300 ml zeleninového vývaru 

Postup:Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno, opražíme na oleji a pri miernej teplote dusíme 10 minút. Mäso nakrájame na menšie plátky a osolíme. Múku rozmiešame s paprikou, obalíme v nej mäso a vložíme do udusenej cibule. Opražíme z oboch strán, okoreníme, posypeme rascou a prikryté dusíme vo vlastnej šťave 20 minút. Počas dusenia mäso obraciame. Podávame s dusenou kapustou. Kapustu pripravíme tak, že ju nakrájame na rezance. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, cukrom a dusíme do hneda. Zalejeme octom, pridáme kapustu, znova mierne posolíme, poprášime múkou a 5 minút za stáleho miešania dusíme.Potom zalejeme vývarom, premiešame, prikryjeme a pri miernej teplote dusíme domäkka. Počas dusenia premiešame, na konci dochutíme soľou a octom.

Žiadne komentáre: