30. 3. 2009

Rybie filé so špenátom

Suroviny:4 porcie filé ,500 g čerstvý špenát alebo 1 balenie mrazený,100 g tvrdého syra,sladká smotana,2 strúčiky cesnaku,olej,čierne mleté korenie,tymian,soľ,rajčinu a lístky čerstvej bylinkovej vnate na ozdobenie  

Postup:Posolené a okorenené filé opečieme v panvici na troche rozohriateho oleja z oboch strán asi minútu a filé vyberieme. Čerstvý špenát opláchneme a v hrnci pod pokrievkou chvíľu dusíme. Mrazený špenát v hrnci rozmrazíme a chvíľu dusíme. Vo výpeku z ryby krátko opražíme cesnak, pridáme smotanu, tymian, špenát a chvíľu varíme. Do vymastenej ohňovzdornej misky dáme špenát, poukladáme naň kúsky ryby, povrch posypeme postrúhaným syrom a v rúre vyhriatej na 150 stupňov zapekáme asi 20 minút. Hotové jedlo ozdobíme paradajkou, lístkami špenátu alebo inej čerstvej vňate

Žiadne komentáre: