31. 3. 2009

Zelené rezance so špargľou a smotanou

Suroviny:250 g konzervovanej špargle,200 ml sladkej smotany,nastrúhaný parmezán,30 g masla,250 g zelených rezancov,1 lyžica hladkej múky,mleté čierne korenie,soľ  

Postup:Rezance uvaríme v osolenej vode (asi 6 až 8 minút), precedíme a necháme odkvapkať. Špargľu vyberieme z konzervy, necháme odkvapkať, špičky odrežeme a spolu s byľou podusíme v roztopenom masle. Prilejeme polovicu smotany, všetko posypeme nastrúhaným parmezánom a na miernom ohni zahustíme. Vo zvyšnej smotane rozmiešame múku, pridáme soľ, korenie, podusenú špargľu a zohrejeme.Rezance upravíme na hlbšiu misu, zalejeme špargľovou zmesou, premiešame a nakoniec povrch posypeme nastrúhaným parmezánom.



Žiadne komentáre: