31. 3. 2009

Juhočeské hubové rezne

Suroviny:600 g čerstvých húb, 2 vajcia, 2 žemle, 1 lyžica sardelovej pasty, 3 lyžice mlieka, 60 g masti,1 cibuľa, tuk na vyprážanie, strúhanka, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ 

Postup:Čerstvé hríbovité huby očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. V rozpálenej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a primiešame huby. Osolíme a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.Žemle nakrájame, sparíme horúcim mliekom a pretrieme cez sitko. Roztopené maslo premiešame so sardelovou pastou, rozšľahanými vajcami a korením. Vzniknutú zmes primiešame k hubám, pridáme petržlenovu vňať a podľa potreby zahustíme strúhankou.
Z pripravenej zmesi sformujeme rezne, obalíme ich preosiatou strúhankou a v rozpálenom oleji ich z oboch strán vypražíme dozlata. Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou.


Žiadne komentáre: