30. 3. 2009

Morčacie rolády

Suroviny:200 g cestovín,4 ks morčacích pŕs,450 g olúpanej špargle (asi 16 stoniek) 6 lyžičky kremžskej horčice,mleté čierné korenie,soľ,olej  

Postup:Cestoviny uvaríme podľa návodu.Morčacie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. Každý plátok potrieme z jednej strany vrchovatou lyžičkou kremžskej horčice. Spodné časti stoniek špargle (dĺžky asi 3 - 4 cm) odkrojíme a môžeme ich použiť napríklad do polievky. Na každý plátok mäsa položíme kolmo vždy 4 stonky špargle, zrolujeme do závitku a zviažeme niťou. Rolády opečieme zo všetkých strán na oleji. Potom podlejeme 150 ml vody a prikryté dusíme asi 15 minút na miernom ohni za občasného obracania. Rolády vyberieme a odstránime nite. Do omáčky z dusenia vmiešame 2 lyžičky horčice, prípadne ju ešte zriedime vodou a rolády omáčkou polejeme.Podávame s cestovinou

Žiadne komentáre: