31. 3. 2009

Zemiaky na vidličku

Suroviny:700 g zemiakov,100 ml bieleho vína, 50 g čiernych olív, olej, pol citróna, muškátový oriešok, mleté čierne korenie,soľ 

Postup:Polovičku zemiakov oškrabeme a nakrájame na mesiačiky. Potom ich asi 3 minúty podusíme vo vriacej osolenej vode a necháme odkvapkať. Mesiačiky zemiakov opečieme dozlata na oleji v rúre na plechu.Opečené zemiaky okoreníme, osolíme a nastrúhame na ne muškátový oriešok. Podlejeme ich bielym vínom a ešte asi 5 minút dopekáme. Pred dopečením pridáme vykôstkované polovičky čiernych olív. Z druhej polovice zemiakov uvaríme zemiakové pyré, pridáme doň soľ, korenie, lyžicu oleja, šťavu z citróna, trošku nastrúhaného muškátového korenia a dobre premiešame.Podávame tak, že na tanier rozložíme mesiačiky zemiakov, na ne dáme zemiakové pyré a ozdobíme olivami.

Žiadne komentáre: