31. 3. 2009

Vajcia v ananásovej omáčke

Suroviny:200 g ananásu, 4 vajcia, 1 čajová lyžička maizeny, 2 paradajky, 10 mladých cibuliek s vňaťou, 150 g ryže, 1 čajová lyžička sójovej omáčky, 1 lyžica oleja, 1 lyžica octu, trocha zázvoru, soľ 

Postup:Ryžu pomaly varíme v osolenej vode dovtedy, kým sa všetka voda nevyparí, pričom občas premiešame. 5 malých cibuliek nakrájame nadrobno a podusíme na oleji dozlata. Ananás z konzervy necháme odkvapkať, nakrájame na kúsky, zalejeme octom, pridáme maizenu a pokvapkáme ananásovou šťavou z konzervy.Potom ho pridáme k podusenej cibuľke a spolu prehrejeme na malom ohni asi 10 minút. Do uvarenej ryže zamiešame ananásovú zmes, pridáme sójovú omáčku, zázvor a olúpané paradajky zbavené jadier a nakrájané na malé kúsky. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a prekrojíme napoly.Do stredu väčšej misy uložíme ryžu, na ňu dáme polovičky vajec a ozdobíme mladou cibuľkou aj s vňaťou nakrájanou na prúžky.


Žiadne komentáre: