30. 3. 2009

Špagrľa s holandskou omáčkou

Suroviny:500 g špargle, 1 lyžičky soli, 1 kocka cukru, 1 l vody, 250 g masla, 3 žĺtky, soľ, mleté biele korenie, 1 malá cibuľa, 1 lyžica vínneho octu, trocha mletej feferónky, pár kvapiek citrónovej šťavy 

Postup:Špargľu umyjeme, ošúpeme a uvaríme vo vode so soľou a cukrom. Maslo na panvici roztopíme a odstavíme. Do plytkej ndoby dáme žĺtky, trochu soli a mletého bieleho korenia. Nádobu vložíme do hrnca s horúcou (nie však vriacou) vodou a zmes šľaháme do zhustnutia. Vyberieme z vody a za stáleho miešania pridáme rozpustené maslo a najemno nakrájanú cibuľu. Ochutíme vínnym octom, feferónkou a citrónovou šťavou. Spolu s uvarenou špargľou upravíme na tanier a ihneď podávame.

Žiadne komentáre: