31. 3. 2009

Hubové rizoto

Suroviny:400 g čerstvých húb, 250 g ryže, 2 mrkvy, polovica zeleru, 2 cibule, 1 lyžica oleja, 40 g masti, mäsový vývar, mletá rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ 

Postup:Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme v rozpálenej masti. Pridáme očistené a umyté huby, ktoré sme nakrájali na plátky. Osolíme,okoreníme,posypeme rascou a dusíme do polomäkka.Ryžu preberieme, umyjeme, necháme odkvapkať, prudko opražíme v oleji a posolíme. Pridáme mletú červenú papriku,očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu a zeler.Pridáme spracované huby,premiešame a zalejeme mäsovým vývarom. Prikryjeme, dáme do vyhriatej rúry a dusíme asi 30 minút.


Žiadne komentáre: