31. 3. 2009

Zemiakové rezne s hubami

Suroviny:600 g zemiakov, 1 vajce, 200 g čerstvých húb, 150 g krupicovej múky, 20 g cibule, tuk, 100 g žemle, rasca, mleté čierne korenie, soľ 

Postup:V horúcom tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené, na tenké plátky nakrájané huby, rascu a soľ. Dusíme prikryté, občas premiešame. V šupke uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame (alebo prelisujeme) na pracovnú dosku. Pridáme odparené, udusené huby, korenie, soľ, vajce a múku. Zamiesime cesto. Zľahka doň pridáme na kocky nakrájané žemle.Cesto rozdelíme na 10 rovnakých kúskov, z ktorých vyformujeme rezne a z oboch strán ich opečieme na rozpálenom tuku.Podávame so šalátom alebo s čerstvou zeleninou.


Žiadne komentáre: