30. 3. 2009

Slávnostný špargľový šalát

Suroviny:750 g špargle, 1/2 hlávky šalátu, 1 rajčina, 1 kiwi, 2 polievkové lyžice ananásu pokrájaného na kúsky, 1/2 žltej a 1/2 červenej mäsitej papriky, zväzoček čerstvej bazalky, 1 biely jogurt, 1/4 l majonézy, soľ  

Postup:Špargľu ošúpeme, uvaríme, pokrájame na kolieska a necháme vychladnúť. Zeleninu a ovocie očistíme a pokrájame na prúžky. Jogurt zmiešame s majonézou a osolíme. Bazalku umyjeme, posekáme nadrobno a vmiešame do zeleniny. V mise zmiešame špargľu so zeleninou a ovocím a dobre premiešame. Na tanieri polejeme ochutenou majonézou.

Žiadne komentáre: