30. 3. 2009

Kuracie mäso s hríbami

Suroviny:kuracie mäsko,100g hríby,3 PL solamyl,3 PL sojová omáčka,petrželová vňať   

Postup:Hríby umyjeme a namočíme asi na 30min. do vody. Scedíme a nakrájame na prúžky. Mäso tiež pokrájame na pásiky. Sojovú omáčku zmiešame so solamylom, mierne posolíme a pridáme mäso a dobre premiešame. Marinujeme asi 30min. Potom mäso prudko osmažíme na oleji ( nie väľa oleja, aby to nebolo mastné), pridáme hríby a dokončíme v horúcej rúre na menšom plechu, alebo aj na sporáku na platni,nezakrývať.Keď je mäso hotové, posypeme petrželovou vňaťou. Ak by to priháralo, mierne podliať vodou, v ktorom boli namočené hríby.

Žiadne komentáre: