7. 3. 2009

Špargľový šalát s kuracím mäsom

Suroviny: 
500 g špargle
30 g masla
soľ, cukor
250 g kuracích pŕs
mleté čierne korenie
9 lyžíc oleja
2 stonky zeleru
200 g šampiónov
200 g polotvrdého syra
1 jablko
1 mango
150 g kokteilových rajčín
1 kučeravý šalát
4 lyžice vinného octu
2 lyžice stredne ostrej horčice
Postup:Špargľu ošúpeme, rozkrojíme a varíme asi 15 min. v osolenej vode s maslom a štipkou cukru. Kuracie prsia umyjeme a osušíme, osolíme a okoreníme. Opečieme na 2 lyžiciach rozohriateho oleja do zlata a nakrájame na plátky (môžu byť aj zbytky vareného alebo pečeného hydinového mäsa). Umytý zeler nakrájame na slížiky. Šampióny nakrájame na plátky a opečieme. Syr nakrájame na kocky. Mango olúpeme, oddelíme od kôstky a pokrájame. Rajčiny rozpolíme. Šalát natrháme na malé kúsky. Všetky suroviny spolu zmiešame.

Žiadne komentáre: