7. 3. 2009

Pečený paradajkový šalát

Postup:Paradajky pokrájame na polovičky a nakladieme ich do zapekacej misy. 
Rúru dáme rozohriať na1a 150°C, medzitým si pripravíme marinádu. 
Odlejeme 1 PL medu, balsamicového octa a olivového oleja a dobre premiešame. 
Paradajky osolíme, okoreníme a potrieme marinádou. Ošúpeme niekoľko strúčikov cesnaku a nakrájame ho na tenučké plátky. Na každú polovičku paradajky položíme jeden plátok Najlepšie sa nám bude potierať štetcom na grilovanie. Ak ho nemáte, zviažte niekoľko vetvičiek tymiánu a máte prírodnú natieračku. Tymián budete potrebovať aj neskôr. Čerstvé kúsky tymiánu položíme na paradajky a ak máte sušený, zľahka ním paradajky okoreňte. Teraz už len hodinku piecť pri teplote 150°C.Keď sú paradajky zľahka upečené tak ich necháme vychladnúť a pokvapkáme ešte olivovým olejom. Pokiaľ sa s týmto šalátom neponáhľame, tak paradajky z plechu preložíme do inej vhodnej plochej nádoby a dáme ju chladničky

Žiadne komentáre: