8. 3. 2009

Zapekaný plnený karfiol

Suroviny:1 stredne veľký karfiol
100 g vareného údeného mäsa alebo šunky
60 g tvrdého syra
1,5 dl kyslej smotany
1 cibuľa
1 vajce
2 PL oleja
kúsok masla na vymastenie zapekacej misy a na karfiol
2 PL žemľových omrviniek
mletý muškátový oriešok
čierne korenie
soľ
3-4 paradajky
Postup:Karfiol uvaríme vcelku v osolenej vode. Na oleji speníme cibuľu, primiešame údené mäso a syr – všetko pokrájané na kocky, smotanu, surové vajcia a po štipke mletého čierneho korenia a muškátového orieška. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, vysypeme žemľovými omrvinkami a vložíme do nej predvarený karfiol. Horné ružičky z neho vykrojíme a uložíme ich po obvode misy (alebo pekáča) striedavo s paradajkami pokrájanými na kolieska. Vykrojenú časť z karfiolu naplníme pripravenou zmesou, posypeme omrvinkami, pokvapkáme roztopeným maslom a zapečieme v rúre. Podávame s chutnou zemiakovou kašou a čerstvým šalátom.

Žiadne komentáre: