8. 3. 2009

Karfiol na farmársky spôsob

Suroviny:1 väčší karfiol
300 g syra (mascarpone)
150 g tvrdého syra na strúhanie
2 KL worchesterovej omáčky
8 tenkých plátkov prerastenej oravskej slaniny
soľ
trošku čierneho mletého korenia
mletá rasca
olej
Postup:Karfiol rozdelíme na väčšie ružice a predvaríme v osolenej vode. Scedíme. Zohrejeme mascarpone, pridáme asi tretinu z tvrdého strúhaného syra a necháme roztopiť. Primiešame worchesterovú omáčku a slaninku opečieme do chrumkava. Do pekáča potretého olejom dáme predvarené karfiolové ružice, polejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom, pokvapkáme olejom a výpekom zo slaninky, dáme do vyhriatej rúry a zapečieme, spolu aj s posolenými a okorenenými kolieskami paradajok. Podávame s opečenou slaninkou a chrumkavým chlebom.

Žiadne komentáre: