25. 3. 2009

Veľkonočný baranček

Suroviny:125 g masla
3 PL medu 
130 g práškového cukru
3 žľtky
na hrot noža soli
1 balíček vanilínového cukru
20 g droždia
350 g polohrubej múky
mlieko
50 g hrozienok 
tuk a jemná strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
práškový cukor na posypanie
Postup:Maslo vymiešame s medom, cukrom, žľtkami a soľou, pridáme vanilínový cukor a vykysnutý kvások, ktorý pripravíme z trochy múky, mlieka a droždia. Potom pridáme múku,vlažné mlieko, hrozienka a vypracujeme vláčne cesto, Nalejeme ho do formy vymastenej tukom a vysypanej strúhankou, prikryjeme druhou časťou formy a upečieme vo vyhriatej rúre.
Počas pečenia formu obrátime, aby sa baranček rovnomerne prepiekol. Upečeného barančeka vyklopíme a vychladnutého posypeme cukrom.

Žiadne komentáre: