7. 3. 2009

Teplý cestovinový šalát s červenou čakankou

Suroviny: 350 - 400 g krátkych cestovín, 1 hlávka červené čakanky, 250 g malých paradajok, 2 PL olivového oleje, šťava z pol citrónu, soľ a mleté biele korenie, 40 g parmezánu (hoblinky nebo strúhaný), prípadne iný tvrdý syr, pár lístkov rukoly, hrsť nasekaných bazalkových lístkov alebo lyžička sušenej bazalky

Postup:Krátke cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Zeleninu umyjeme a osušíme. Paradajky rozkrojíme na polovičky, čakanku rozkrojíme na štvrtky a vyrežeme stred. Listy prekrojíme na menší kusy, na polovinu nebo štvrtinu, podľa veľkosti čakanky. V hlbokej, nepriľnavej panvici rozpálime olivový olej, vsypeme rozpolené paradajky a čakanku a 3 - 5 minút opekáme zo všetkých strán. 
Nakoniec osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vmiešame uvarené a precedené cestoviny, pridáme posekanú bazalku a natrhané lístky rukoly. Hotový šalát potom ešte podľa potreby doochutíme.

Žiadne komentáre: