7. 3. 2009

Ľadový šalát s tuniakom, fazuľkami a paradajkami

Suroviny: 1 ľadový šalát, 4 väčšie paradajky, 200 g zelených fazuliek (čerstvých alebo mrazených), hrsť čiernych olív, bez kôstok, 400 g konzervovaného tuniaka v olivovom oleji, 4 PL olivového oleja, soľ a mleté korenie, 1 - 2 PL citrónovej šťavy alebo bieleho vinného octu.

Postup:Zeleninu omyjeme a osušíme. Ľadový šalát natrháme na väčšie kúsky, paradajky nakrájame na kocky. Fazuľky na konci zrežeme a uvaríme domäkka, stačí asi tri minúty, aby zostali chrumkavé, schladíme v ľadovej vode a necháme okvapkať. V miske zmiešame olivový olej, soľ, korenie a citrónovú šťavu na zálievku.Misu vyložíme listami šalátu, pridáme fazuľky, olivy a poukladáme plátky okvapkaného tuniaka. Pri podávaní pokvapkáme pripravenou zálievkou.

Žiadne komentáre: