4 bravčové rezne,hladká múka,olej na opekanie,4 plátky anglickej slaniny, 2 jablká,4 plátkytvrdého syra,mleté čierne korenie, soľ,voda na podliatie
Mäso umyť, naklepať, osoliť, okoreniť a nechať chvíľu odležať. Potom rezne obaliť v hladkej múke a prudko opiecť na oleji z oboch strán. Poukladať na pekáč a zaliať výpekom. Na každý rezeň položiť plátok slaniny a jablka. Mäso podliať vodou tak aby bolo ponorené v šťave, ale slanina s jablkami už nie. Dať piecť do vyhriatej rúry (180°C asi 25 minút) Pred koncom pečenia na každý rezeň položím plátok tvrdého syra a dám zapiecť na 5 minút podávam zo zemiakovou kašou alebo s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára