25. 3. 2009

Prešporský gulaš

Postup:.Ošúpeme a posekame 2 kg cibule a s kávovou lyžičkou rasce ju spenime na 3 polievkových lyžiciach masla a rovnakom množstve masti. Pokrájame na kocky 2 kg hovädzieho mäsa.Mäso zmiešame s cibuľou, pridame 2 polievkové lyžice vínneho octu- mäso rýchlejšie zmäkne a získa lahodnú chuť. Prikryté mäso s cibuľou bez soli sa dusí aspoň 2 hod. na miernom ohni - pustí veľa šťavy, nepripáli sa. Keď je mäso takmer mäkké, guláš osolíme, pridáme 2 kávové lyžičky mletého čierného korenia, 2 poliev.lyžice mletej červenej sladkej papriky a jednu štipľavej papriky, 3 pol. lyžice rajčinového pretlaku a päť minút ešte dusíme.

Žiadne komentáre: