25. 3. 2009

Kokosové žerbó

Suroviny:Cesto: 50 dkg múky, 20 dkg ramy, 1 ČL sóda bikarbóny, 20 dkg práškového cukru, 2 PL kakaa, 4 žĺtka,
Plnka: 10 dkg masla, 4 PL páškového cukru, 1 vanilkový cukor, 8 vaječných bielkov, 20 dkg kokosovej múčky. Lekvár z čiernych ríbezlí, alebo marhuľový džem na natretie cesta.
Postup:Suroviny premiešame a vypracujeme z nich cesto. Rozdelíme na dva diely, z ktorých jeden rozvaľkáme a preložíme na plech. Natrieme džemom alebo lekvárom a nanesieme rovnomerne kokosovú plnku. Plnku pripravíme tak, že maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, opatrne primiešame do tuha vyšľahaný sneh, za postupného pridávania kokosovej múčky. Na plnku položíme druhý rozvaľkaný plát cesta. Upečieme vo vyhriatej rúre. Polejeme čokoládovou polevou, alebo 4 žĺtka vymiešame dopenista s 20 dkg práškového cukru a ihneď po upečení rozotrieme na horúci koláč.

Žiadne komentáre: