11. 3. 2009

Kurča na paradajkach

Suroviny:1 kurča
80 g stuženého tuku alebo 4 PL oleja
400 g cibule
4 až 5 paradajok
1 PL kečupu
1 dl bieleho vína (vývaru)
1 PL citrónovej šťavy
zväzok petržlenovej vňate
soľ
čerstvo zomleté čierne korenie
Postup:Očistené kurča rozporcujeme na menšie kúsky, posolíme, okoreníme a na stuženom tuku alebo oleji udusíme vo veľkej panvici pod pokrievkou spolu s cibuľou pokrájanou na jemno a pokrájanými paradajkami asi 10 min. Potom prilejeme víno alebo vývar, pokvapkáme citrónovou šťavou, dochutíme lyžicou kečupu, premiešame aj s posekanou petržlenovou vňaťou a udusíme do mäkka. Podávame so zemiakmi, ryžou alebo s chlebom

Žiadne komentáre: