11. 3. 2009

Diabolák

Suroviny:850 g mäsa (bravčové, kuracie)
2 dl rastlinného oleja
3 väčšie cibule
2 mrkvy
1 malá fľaška ostrého kečupu
1l bieleho vína
karí korenie
vegeta
soľ
Omáčka: 200 g syra Cottage Cheese s chrenom
 3 lyžice majolky
 1 kocka bujónu
 zázvor
 maizena na zahustenie
Postup:Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mäso pokrájané na kocky a opečieme. Do tohto vylejeme pol fľašky kečupu, trochu podusíme a prilejeme biele víno. Pod pokrievkou pomaly dusíme. V mixéri pripravíme omáčku z uvedených surovín a pridáme k udusenému mäsu, spolu so zvyškom kečupu. Krátko povaríme. Podávame s hranolčekmi a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: