11. 3. 2009

Kuracie prsia so slaninkou

Suroviny:4 kusy kuracích pŕs
1 dl smotany (kyslá alebo šľahačková)
50 g údenej slaninky
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 KL horčice
1 feferónka
soľ
čierne mleté korenie
1 PL oleja
Postup:Kuracie prsia pokrájame na tenké rezne, osolíme a necháme 10 min. odležať. Medzitým nadrobno pokrájame slaninku, očistenú cibuľu, feferónku, pridáme roztlačený cesnak, horčicu, smotanu a čierne mleté korenie, dobre vymiešame a touto zmesou potrieme plátky kuracích pŕs. Jenskú misu alebo pekáč potrieme olejom, tesne vedľa seba poukladáme pripravené plátky, prikryjeme alobalom a v dobre vyhriatej rúre pečieme najprv 30 min. Potom odložíme alobal a znova dáme piecť do zlatožlta. Podávame s ryžou alebo zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: