25. 3. 2009

Kavové zrna

Suroviny:200g čokolády na varenie
0,8dl šlahačkovej smotany
2PL kávového likéru
40g stuženého tuku
20g práškového cukru
2PL kakaa
2ČL mletej kávy
1PL rumu
kakao
Postup:Smotanu zahrejeme a rozpustíme v nej nalamánu čokoládu a tuk.Zmes premiešame,osobitne zmeišame kakao,likér,rum,práškový cukor,mletú kávu a potom primiešame rozpustenú čokoládu.Nízku hranatú formu vyložíme foliou,do nej rozotrieme hmotu asi na poldruhacentimetrovú hrúbku a necháme v chlade stuhnúť.Blok rozkrájame na rovnaké štvorčeky a prstami z nich tvoríme oválky.V prostriedku urobíme lyžicou ryhu,aká je na kávových zrnách.Nakoniec zrná vychladíme a cez sito poprášime kakaom.

Žiadne komentáre: