23. 3. 2009

Karamelový veterník

Suroviny:Cesto: 8PL vody, 100g masla, 100g polohrubá múka, 4 celé vajcia, soľ   

Postup:Vodu a soľ dáme variť, primiešame múku a uvaríme hustú kašu. Odstavíme primiešame maslo. Do vychladnutého zapracujeme vajíčka pekne po jednom. Cesto vložíme do mikroténového vrecka a na vymastený a múkou vysypaný plech robíme venčeky alebo lyžicou kladieme malé kôpky. Pečieme 200 stupňou asi 18-20min. Vychladnuté prerežeme a naplníme.   

Plnka: 0,5l mlieka, 1,5balíčka karamelový puding, 100g masla, 3PL práš.cukor, 1 balíček vanilkový cukor, šľahačka a stužovač. 
Mlieko a puding uvaríme. do vychladnutého pridáme maslo vymiešané s cukrom a naplníme veterníky. Na vrch dame šlahačku.

Žiadne komentáre: