23. 3. 2009

Švédske mäsové guľky

Postup:CHudé bravčové, alebo hovädzie mäso pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kôpor (musí byť), 1 žĺtok (alebo celé vajce) a spracujeme rukami, podľa chuti osolíme a okoreníme. Vytvoríme guličky s priemerom tak 2,5 - 3 cm, opečieme na troche oleja (najlepšie vo woku) zo všetkých strán cca 15 minút, potom pridáme 1 kyslú smotanu a všetko spolu prehrejeme. Ak by bola omáčka hustá, rozriedite vodou, ak by bola príliš riedka, zahustíte vodou zmiešanou s trochou múky a ešte mierne prevaríte. Nakoniec pridáte ešte trochu nasekaného kôpru (mrazený je lepší ako sušený) a môžete dochutiť aj trochou citronovej šťavy.

Žiadne komentáre: