25. 3. 2009

Chrumkavá pizza

Suroviny:400 g múky, 228 ml vody, 20 ml olivového oleja, 16 g kvasníc, 8 g soli, 4 g cukru, 250 g jemne nakrájaných paradajok, 150 g syra, 100 g šunky, soľ, oregáno      

Postup:Rozpustite kvasnice vo vode. Zamieste cesto z múky, vody a rozpustených kvasníc, pridajte soľ, olej a cukor. Mieste, kým cesto nie je hladké a vláčne. Cesto prikryte a nechajte ho stáť 45min. pri stálej izbovej teplote. Rozvaľkané cesto preneste na mierne vymastenú formu, pokryte paradajkami, syrom, šunkou. Podľa chuti pridajte soľ, čierne korenie a oregáno, potom pizzu pokvapkajte olivovým olejom. Cesto prikryte a nechajte ho kysnúť 50 min. pri stálej izbovej teplote.Pizzu pečte pri 220°C po dobu 20 min.

Žiadne komentáre: