25. 3. 2009

Domáca pizza

Suroviny:500 g polohrubej múky
25 g droždia/polovička jednej kocky /
5 PL mlieka
¼ l vody
1 PL soli
5 PL oleja
1 kocka cukru
1 väčšia plechovka hríbov
20-30 dkg tvrdého syra
5-6 PL kečupu
saláma, klobása,slanina,paradajky, paprika,cibuľa
Postup:Pripravíme si kvások z mlieka ,polovice vody,štipky soli,kocky cukru a droždia.
Do misky si dáme múku,soľ a kvások ,miešame a podľa potreby prilievame vlažnú vodu, kým nie jecesto polotuhé ,potom pridáme olej a zapracujeme ho do cesta.Nakrájame si na malé kocky salámu ,klobásu /všetko to,čo sa nájde v chladničke/ a zmiešame to spolu.Hríby otvoríme a necháme na sitku odkvapkať.Hlboký plech potrieme olejom a cesto na ňom roztiahneme na celý plech,potrieme kečupom,posypeme nakrájanou zmesou ,na to nasypeme hríby,posypeme podľa chuti čiernym mletýmkorením a vegetou,rukou všetko zatlačíme na cesto. Pečieme pri 180 stup. asi 20-25 minút, potom vytiahneme plech a posypeme pizzu nahrubo strúhaným syrom a necháme zapiecť pri 200 stupnoch asi 5 minút.

Žiadne komentáre: