25. 3. 2009

Chilli con carne

300 g hovädzieho al. bravčového mäsa, 2 cibule, 1 konzerva fazule, petržlenová vňať, 2 dl zeleninového vývaru, 1 konzerva kukurice, 5 chilli papričiek, kečup, pretlak, soľ, cayenské korenie, olej   

Cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme na oleji spolu s chilli papričkami. Mäso nakrájame na hrubšie rezance a pridáme k cibuli. Opekáme za stáleho miešania. Keď je mäso opečené, chilli papričky vyberieme. Pridáme fazuľu, kukuricu, podlejeme vývarom. Od oka pridáme paradajkový pretlak. Môj trik je, že namiesto cukru pridáme sladký kečup. Podľa potreby rozriedime vodou alebo vývarom. Dochutíme cayenským korením, soľou a na záver petržlenovou vňaťou. Podávame s bielym pečivom, v kukuričnej placke, prípadne s kukuričnou alebo zemiakovou kašou.

Žiadne komentáre: